pondělí, 06. 05. 2024
Deset střídání jednoho týmu v utkání Serie A? Při dohrávce římských Vlků realita

Deset střídání jednoho týmu v utkání Serie A? Při dohrávce římských Vlků realita

Už nějaký ten pátek, konkrétně od dob koronavirové pandemie, mohou fotbalové týmy v Itálii a i v dalších evropských a světových soutěžích vystřídat během zápasu až pět hráčů. Ale deset? Dnes něco takového skutečně bylo k vidění. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: AS Roma

Svůj zápas dnes dohrávaly Udinese a AS Řím. V 72. minutě se na trávník skácel obránce hostujícího týmu Evan Ndicka a duel byl přerušen. Bek z Pobřeží slonoviny je nicméně v pořádku, na vině byl kolaps plíce po tvrdém úderu během první půle.

Utkání se tak dohrávalo bez něj, týmy ovšem měly právo do závěrečných necelých dvaceti minut nasadit čerstvé síly. Využili toho především hosté, kteří do hry poslali šest nových hráčů.

Chris Smalling utkání kvůli zranění nakonec nedohrál a AS Řím v dohrávce vystřídal hned osmkrát. Pokud k tomu přičteme i dvě změny před jedenácti dny, vystřídali římští Vlci rovnou desetkrát!

To Udinese nepotřebovalo ani pět změn, Fabio Cannavaro sáhl jen ke třem střídáním. A možná i proto Udinese duel ztratilo. V páté minutě nastavení rozhodl o triumfu favorita klání Bryan Cristante.

další zajímavé články