pondělí, 06. 05. 2024
V Madridu odstartovalo Masters 1000, slaví Draper i Shapovalov

V Madridu odstartovalo Masters 1000, slaví Draper i Shapovalov

V Madridu po předešlé kvalifikaci odstartovalo Masters 1000. Vítězně do něj vstoupili Jack Draper, Lukáš Klein či Kanaďan Denis Shapovalov, jenž na antuce v této sezoně uspěl vůbec poprvé.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 04. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Slovenský tenista Lukáš Klein ovládl proti domácímu Llamas Ruizovi první set poměrem 6:1, v tom druhém ale v desáté hře nezvládl svůj servis a o vítězství se tak bojovalo až v rozhodující sadě a nakonec i v tie-breaku. V něm Klein využil hned první mečbol a raduje se tak z postupu do dalšího kola.

Postupuje také Kanaďan Denis Shapovalov, který ale do utkání s Argentincem Diazem Acostou jako favorit rozhodně nevstupoval. V úvodních dvou setech rozhodla vždy ztráta jediného podání.

Fanoušci si tak hned v úvodu rozhodující sady mohli myslet, že Shapovalov po další ztrátě přijde i o zápas. Za stavu 1:2 si ale vzal break zpět a v šesté hře uspěl znovu. Při třech svých servisech neztratil jediný míček a připsal si tak svou první výhru na antuce v letošní sezoně.

Dál jde i Angličan Jack Draper, jenž v dramatické koncovce přehrál Thanasise Kokkinakise. V prvním kole končí překvapivě i Gael Monfils, jenž se ve dvou setech musel sklonit před Italem Lucianem Darderim.

další zajímavé články