pondělí, 06. 05. 2024
PSV si pojistilo mistrovský titul. Připravit se o něj může jen neuvěřitelným závěrem

PSV si pojistilo mistrovský titul. Připravit se o něj může jen neuvěřitelným závěrem

Tři kola před koncem ročníku v Eredivisie má PSV Eindhoven v čele devítibodový náskok a také lepší vzájemné zápasy s Feyenoordem. Přesto ještě teoreticky může o titul přijít. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: PSV Eindhoven

Podobně jako v Premier League totiž i v nizozemské Eredivisie nerozhodují vzájemné zápasy, nýbrž celkové skóre. I v tom je ale aktuálně PSV Eindhoven o mnoho lépe než stále ještě úřadující šampion.

Eindhoven v dnešním utkání 31. kola rozdrtil Heerenveen na jeho hřišti 0:8 a připsal si největší venkovní výhru v historii klubu. Překonal taktéž hranici sta branek a momentálně má tak skóre 103:17, tedy +86 branek.

Feyenoord na drtivé vítězství svého soka reagoval taktéž výhrou, v Deventeru na půdě G.A. Eagles zvítězil 1:3 a odložil tak ještě oslavy svěřenců Petera Bosze. Vzhledem k rozdílu skóre se ale nezdá ani na procento pravděpodobné, že by snad měl slavit někdo jiný než právě PSV.

Feyenoord disponuje skóre 80:24, tedy +56. V závěrečných třech kolech by tak PSV nesmělo získat jediný bod a naopak Feyenoord by musel naplno bodovat. Navíc musí vyrovnat ohromující ztrátu v rámci skóre.

O titulu týmu, který se sedmadvaceti brankami a čtrnácti asistencemi táhne nejlepší hráč Eredivisie Luuk de Jong, tak není pochyb. 

další zajímavé články