úterý, 07. 05. 2024
Xavi byl přemluven. V Barceloně dodrží kontrakt do konce příští sezony

Xavi byl přemluven. V Barceloně dodrží kontrakt do konce příští sezony

Xavi Hernandez zůstává na lavičce Barcelony. Ačkoliv v lednu oznámil svůj odchod, po rozhovoreh s prezidentem Joanem Laportou se ale rozhodl dodržet svou smlouvu a na Nou Campu tak zůstane minimálně do konce května roku 2025.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: FC Barcelona

Oficiální oznámení by měl prezident Barcelony Joan Laporta poskytnout až ve čtvrtek, podle všech indicií a informací je ale zřejmé, že Xavi Hernandez si svůj oznámený konec u katalánského velkoklubu rozmyslel.

Svůj záměr skončit po sezoně na Nou Campu oznámil v lednu, po několika jednáních s Laportou měl být ale přemluven. A ačkoliv se Laporta chystá promluvit až zítra, viceprezident klubu Rafa Yuste již informaci "propálil".

"Xavi zůstane a je opravdu šťastný. Nikdy jsme nejednali s žádným jiným trenérem. Deco také Xavimu věří a to je pro nás záruka," nechal se slyšet Yuste podle Fabrizia Romana.

Jeho manažerská sága tak v Katalánsku nekončí. Letos nicméně příliš úspěšná nebyla. Xaviho tým vypadl ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris St. Germain a zcela jistě neobhájí titul v La Lize, kde se bude radovat Bílý balet.

V pondělí se ale Barcelona v domácím prostředí představí proti Valencii a je jisté, že Xaviho fanoušci přivítají velkým aplausem. Ještě předtím jej čeká tisková konference, která rozhodně přitáhne velkou pozornost.

další zajímavé články