pondělí, 06. 05. 2024
Mečbol mají Pardubice! Poprvé vynulovaly Oceláře

Mečbol mají Pardubice! Poprvé vynulovaly Oceláře

Prvním mečbolem ve finálové sérii Tipsport extraligy disponují Pardubice, které v pátém klání využily domácího prostředí a díky skvělé druhé třetině opanovaly zápas poměrem 3:0.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Kdo ví, jak by duel vypadal, kdyby obrovskou příležitost při vyloučení Vondráčka zužitkoval Nestrašil. Famózní zákrok ale předvedl Will a uchránil Pardubice od inkasování první branky. 

Přesilovou hru následně nevyužili ani domácí a první třetina tak skončila bez branek. Do té druhé vstoupilo jednoznačně lépe právě Dynamo, které se zaslouženě dočkalo vedení. Během necelých sto vteřin navíc udeřilo dvakrát. Nejprve dostal puk za Kacetla Lukáš Radil, poté se trefil i Lukáš Sedlák.

Vyloučení Hájka poté přerušil faulující Daňo a Pardubice udeřily ještě jednou, když zkrácenou přesilovku využil Martin Kaut. Za pět minut a čtyři vteřiny Pardubice rozhodly o svém vítězství a donutily Třinec ke střídání brankářů.

Marek Mazanec už následně neinkasoval a je otázka, zda se náhodou nepostaví do brankoviště v pátečním utkání číslo šest. Třinec každopádně poprvé ve finálové sérii neskóroval a v Pardubicích prohrál zcela zaslouženě.

V šestém utkání se na domácím ledě pokusí sérii vrátit k rozhodující sedmé bitvě na ledě Dynama. Naopak vítěz základní části se pokusí sérii za dva dny ukončit a ukořištit tak první titul od roku 2012.

další zajímavé články