pondělí, 06. 05. 2024
Verstappen znovu neměl konkurenci a poprvé v kariéře uspěl v Číně

Verstappen znovu neměl konkurenci a poprvé v kariéře uspěl v Číně

Nizozemský jezdec Max Verstappen neměl při Velké ceně Číny konkurenci a zvítězil počtvrté v sezoně. V celkové klasifikaci tak svůj náskok zvýšil na pětadvacet bodů.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 21. 04. 2024
  • , téma: Motorsport
  • , zdroj fotky: Formula 1

Sergio Pérez totiž tentokrát druhé místo neobsadil a musel se spokojit až s bronzovou pozicí za Landem Norrisem na McLarenu, kterému výrazně pomohly dva výjezdy safety caru.

Nejlepší start do závodu měl Fernando Alonso, jenž předjel Péreze a zatápěl i Verstappenovi. Ten ale první pozici uhlídal a následně už ostatně jako vždy svůj náskok navyšoval.

Pole se po odstavení vozu Bottase vyrovnalo, ale Verstappen s tím žádné problémy neměl. Nevadil mu ani druhý výjezd po srážce Magnussena a Tsunody. Od té chvíle už se toho moc nedělo.

Za zmínku stojí snad pouze výkon Lewise Hamiltona, který se z 18. pozice dostal až na bodovanou devátou příčku. Se dvěma body ale v žádném případě spokojen nebyl.

V čele šampionátu má Max Verstappen 110 bodů, jeho týmový kolega Sergio Pérez na něj ztrácí pětadvacet bodů. Další body budou k mání až za dva týdny, kdy se jede Velká cena Miami. 

další zajímavé články