pondělí, 06. 05. 2024
Třinec jde opět do vedení, hrdinou třetího finále dvougólový Hudáček

Třinec jde opět do vedení, hrdinou třetího finále dvougólový Hudáček

Finálová série Tipsport extraligy dnes pokračovala v Třinci. A domácí Oceláři úvodní domácí zápas zvládli a Pardubice porazili poměrem 4:3. Hrdinou utkání se stal Libor Hudáček, autor dvou branek a jedné asistence. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

První příležitost si mohli vytvořit hosté, kteří už ve 2. minutě dostali nabídku první přesilové hry. Tu ale nezužitkovali a tak krátce po uběhnutí první desetiminutovky poprvé inkasovali. Přihrávku Hudáčka zužitkoval Daňo a poslal Oceláře do vedení.

Pardubice rychle reagovaly a po skvělé příhře Zohorny se do poloodkryté brány trefil Radil. Zohorna ale následně zbytečně krosčekoval soupeře a Libor Hudáček z přesilové hry opět udeřil.

A ačkoliv byly Pardubice střelecky aktivnější, hned v úvodu druhé třetiny opět udeřil Libor Hudáček. Po chybě domácí obrany a další skvostné přihrávky Zohorny sice reagoval Jan Mandát, ale k vyrovnání se Pardubice nedostaly. 

Tři a půl minuty před koncem třetí třetiny se totiž trefil Andrej Nestrašil a definitivně pojistil Třinci druhý finálový bod. Na konečných 4:3 snížil Adam Musil, na vyrovnání už ale hosté nedosáhli.

Obhájce titulu je tak znovu ve vedení a zítra si bude moci zajistit hned tři mečboly. Čtvrté utkání je na programu od sedmnácti hodin a živě jej můžete sledovat na stanici O2 TV Sport. 

další zajímavé články